Meet Me at the Lighthouse

Vrijdag 18 november, zaterdag 19 november en zondag 20 november,
Schiermonnikoog.

Het eerste Literatuurfestival Meet Me at the Lighthouse, op Schiermonnikoog, is voorbij: een gevarieerd programma met bijzondere dichters en schrijvers en een sterrenkundige. Het was een eer hiervan deel te zijn geweest.
De organisatoren, Monica, Jenneke, Ilonka, Gael en al hun vrijwilligers hebben met deze eerste editie een festival neergezet, waar ze met trots op kunnen terugkijken. Dank jullie wel.

Vrijdagavond was ik toeschouwer/toehoorder in de Stag bij het programma over natuur met Miek Zwamborn, Mariken Heitman, Nina Polak, Koos Dijksterhuis en Sholeh Rezazadeh, muzikaal begeleid door Deniz Kavafoglu. Huib Henrichs speelde op de piano zijn composiie ‘The Dwarf Planets’.

Zaterdagochtend droeg ik als Dichter op de Boot voor op de boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog, heen en terug. Het was een serie kleine intieme voordrachten bij twee, drie of vier mensen aan tafel, lezend uit Het woensdagkind van Schiermonnikoog. Het leverde bijzondere korte ontmoetingen op, bv. met de achterachternicht van een dichter van Schiermonnikoog, een kapitein die schreef in de ooine taal fan it eilaun (de eigen taal van het eiland).

Zaterdagavond ging ik mee met de avondwandeling op stap met de sterrenkundige Huib Henrichs en met de schrijver Joost Oomen, die een verhaal las in het donker over een eendje op de maan.

Zondagochtend was ik dichter in het programma Verbeelding, in het cultureel centrum De Stag aan de Langestreek. Tijd voor verbeelding en bezinning was de omschrijving in de folder. Met Michaël ter Maat, Nina Polak, Gerard Beentjes, Bauke Vermaas, Jaap Robben, Esme van den Boom, Maarten Bronts, Alara Adilow en Joost Oomen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *