Wereld Vluchtelingen Dag : 20 juni 2018

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/06/2018
8:00 pm - 10:00 pm

Locatie
Bibliotheek Gooi en meer

Categorieën Geen Categorieën


Wereld Vluchtelingen Dag poster

“Vluchtelingen zijn vaak in het nieuws, maar wie zij zijn en wat hun redenen zijn van vertrek uit hun vaderland hoor je zelden uit hun mond.’, zegt Monir Goran, muzikant, tolk en vluchteling.
Hij vertelt zijn verhaal op Wereld Vluchtelingendag 20 juni a.s., 20:00 uur, in de Openbare Bibliotheek van Eemnes.

Wereld Vluchtelingendag is een speciale herdenkingsdag jaarlijks op 20 juni. De Verenigde Naties heeft deze dag ingesteld om begrip voor vluchtelingen te vragen en hun bijdrage aan de vrede te vieren. Daarom organiseert Goede Buren Eemnes in samenwerking met de Volksuniversiteit het Gooi en de Bibliotheek Gooi en Meer, deze avond om in Eemnes de stem van de vluchteling te laten horen.

Monir Goran is geboren in 1975 in Kirkuk in Koerdistan Irak. Van jongs af aan speelt hij ud (Arabische luit) en gitaar. Hij is opgegroeid met Koerdische muziek en heeft zichzelf ud en gitaar leren spelen. Hij werkte met de band ‘Al-Nagam-Asiel’ en trad regelmatig op tijdens festivals in Amman en Zerkah in Jordanië. Monir vluchtte in 1998 uit Irak en kwam via vele omzwervingen in Prinsenbosch terecht. Daar startte zijn Nederlandse leven. Momenteel woont en werkt hij in Utrecht.
In Nederland heeft hij regelmatig gespeeld op festivals en podia zoals Rasa, Paradiso, Dunja-festival, Mondiaal-festival en het Globle Village Festival. Eind 2010 heef hij een cd uitgebracht voor piano, klarinet en ud: “Onder een andere hemel”.
De avond opent met gedichten, gedichten uit andere culturen, andere landen, voorgedragen in de andere taal en in vertaling, o.a. Ania Hillebrandt leest gedichten van Wislawa Szymborska, Gerard Beentjes leest gedichten van Tibetaanse ballingen.
De avond begint om acht uur in de Bibliotheek Eemnes, Raadhuislaan 49B, Eemnes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *